04242024str

Ako si vybrať trvácne dioptrické okuliare?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dioptrické okuliare nie sú pre našu zábavu, ale aby nám ochránili a vylepšili zrak. Sú súčasťou nášho denného režimu a značne ovplyvňujú výraz každej tváre. Aj keď si ich vyberieme v minimalistickom dizajne, vidieť ich. Preto im nemožno odoprieť, že zaslúžene vyčnievajú medzi zdravovedou a módou. Ak ich skutočne potrebujeme, neváhame a do dioptrických okuliarov zainvestujeme. Naším cieľom sú kvalitné a trvácne dioptrické okuliare.

Ako si vybrať trvácne dioptrické okuliare?

Čo najviac vplýva na odolnosť dioptrických okuliarov?

Jedným z najhlavnejších kritérií pri výbere dioptrických okuliarov je materiál a s ním súvisiaci typ rámu. Možno si to ani neuvedomujeme, ale ide o poriadnu záťaž udržať rôzne hrubé sklá a odolávať ďalším mechanickým vplyvom zvonku. Funkčné dioptrické okuliare majú navyše sklá dostatočne ukrývať v ráme a nijako neohrozovať náš komfort počas nosenia. Aj preto sa vyčlenilo niekoľko skupín viac a menej obľúbených rámov na dioptrické okuliare.

Ktoré sú najpoužívanejšie rámy dioptrických okuliarov?

Viete, že väčšina internetových obchodov s očnou optikou má najbohatší sortiment na plastové rámy? Patria k cenovo dostupnejším, ale zato si vyžadujú veľmi opatrnú údržbu.

Čo sa týka dizajnu a vizuálnej stránky, oceníte ich najmä pri odlišných očných poruchách. Spoza ne nie je až tak vidieť rozdiely v šošovkách na jednom a druhom oku. Avšak nie sú až také flexibilné a prispôsobivé, poriadne musíte zvážiť tvarovanie rámu. Treba rátať aj s tým, že sú náchylnejšie na škrabance a rozbitie.

Na druhej strane pre tých, čo najradšej investujú do svojho zdravia, sú v ponuke veľmi trvácne titánové rámy. Cítite sa v nich výnimoční ako v každom obľúbenom modeli dioptrických okuliarov Oakley. Bazírujú na spoľahlivosti a odolnosti voči korózií, nepriazni počasia a telesným zmenám (pot, veľmi mastná alebo vysušená pokožka). Aj keď takéto rámy pôsobia viac mužsky, vo vylepšenom dizajne vedia zažiariť ako unisex záležitosť.

Navyše perfektne klamú pohľadom. Môžete si vybrať z robustnejších rámov, vždy budú odľahčenejšie než iné lacné modely.

Tak na ktoré viac upriamite váš pohľad?

Zdroj obrázku: Savanevich Viktar / Shutterstock.com

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť

TV program: