04252024štv

Správy a aktuality zo spoločnosti v meste a okrese Nitra

Dubový nábytok do každého interiéru

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Masívny nábytok sa vyrába z rôznych prírodných materiálov, medzi nimi aj známy dub. Ten je významný pre svoju odolnosť a tvrdosť. Zo všetkých druhov dreva je práve dub najviac odolný voči silnému vetru a zmenám tepla a sucha. Okrem toho dubové drevo vyniká originálnymi kresbami, takže žiadny kus nábytku nemá svoju dvojicu. Dubové drevo má prirodzene svetlú farbu, preto je vhodné aj do menších miestností, ktoré zosvetlí.

Dubový nábytok do každého interiéru

Nábytok z dubového dreva obľubujú aj reštaurátori, pretože sa sním ľahko pracuje. Ďalšou výhodou je odolnosť voči vlhkosti, ktorá je častým nepriateľom masívneho nábytku, preto sa používa hlavne na výrobu kuchýň. Dub je ľahko kombinovateľný s každým štýlom. Či už ste favoriti rustikálneho, škandinávskeho, provensálskeho, minimalistického či klasického štýlu, dub zapadne do každého jedného z nich. Dubový nábytok pôsobí ťažšie a mohutnejšie, takže miestnosti dodáva vážnosť a elegantnosť.

TIP: Prečítajte si ďalšie články o bývaní a dreve v domácnosti.

Pri zariaďovaní interiérov je možné nábytok z dubového dreva použiť do každej miestnosti v dome. Napríklad pri spálni môžete svoju pozornosť upriamiť na masívne postele z duba, ktoré vynikajú svojou pevnosťou a poskytnú maximálny komfort a pohodlie. Takisto k nim môžete dokúpiť aj dubové komody a šatníkové skrine. Obľúbeným prvkom je aj dubový nočný stolík, ktorý pred spánkom ponúkne úložný priestor na rozčítanú knihu a horúci čaj.

V obývačke si môžete položiť chutné jedlo na dubový konferenčný stolík alebo dubový stôl, pri ktorom sa bude stretávať celá rodina. Neodmysliteľnou súčasťou obývačky sú aj komody z duba, ktoré poskytnú ďalší úložný priestor na uskladnenie vecí a vystavenie dekoračných prvkov. Dubový nábytok v kombinácií s bielou farbou vytvorí elegantný pocit a zjednotí celú miestnosť.

Tento nábytok je ľahko udržiavateľný. Keďže povrchy na tomto dreve nie sú lesklé, nemusíte sa obávať otlačok prstov alebo viditeľnej špiny. Na jeho ošetrenie vám postačí bavlnená handra a čistá voda. A ak sa náhodou na dreve objaví škrabanec, nezúfajte. Masívny nábytok sa dá veľmi ľahko opraviť. Stačí ho prebrúsiť brúsnym papierom a naniesť rovnakú vrstvu, s akou ste ju kupovali.

TIP: Vedeli ste, že online si môžete nakúpiť nielen nábytok dub, ale aj granule pre psov a mačky?

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť

TV program: