04192024pia

Nitriansky Spartan race Training Group Nitra je plný oduševnených mladých športovcov

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

NITRA 9. júla 2015 - Azda väčšina z nás, aspoň teda tí, kto aspoň trocha sleduje šport vo svete a vo svojom okolí vie, čo to je a čo to znemaná pojem Spartan Race.

Nitriansky Spartan race Training Group Nitra je plný oduševnených mladých športovcov

Pre tých menej zasvätených, Spartan Race™ sú popredné svetové prekážkové preteky, založené fanúšikmi extrémnych športových podujatí, ktorí hľadajú alternatívne vytrvalostné preteky. Tieto preteky sú zložené z mnohých fyzicky náročných dráh v teréne, ktoré sú mnoho krát premáčané, plné blata či iných prírodných prekážok. Je viac druhov "Sparťanských" pretekov - Spartan Sprint, Super Spartan, alebo Spartan Beast, alebo dokonca Death Race, ktorý sa ale odváži absolvovať len málokto. Základom všetkého je však dokázať si, že na zdolanie takýchto pretekov máme, pričom tu mimoriadne veľkú úlohu zohráva vytrvalosť.

Prečo práve názov Spartan Race? Sparťania boli a sú chlapi z ocele a chcú si niečo dokázať. Ďalším dôvodom, prečo sa ľudia dávajú na takéto extrémne preteky, je určitým spôsobom sa "dostať" z dnešného uponáhľaného sveta. Cieľ je jednoduchý, a to, postaviť sa z gauča a ukázať, čo vo vás je! Samozrejme, pri zdolávaní prekážok na pretekoch je mnoho krát hrozba vysokého adrenalínu, preto tieto preteky nie sú len tak pre hocikoho. Tento prekážkový beh je totiž určený na otestovanie silovej odolnosti, vytrvalosti, rýchlosti a zručnosti. Naučí vás stáť tvárou v tvár nepriazni osudu, aby ste zdolali prekážkový beh Spartan Race, budete musieť v sebe nájsť aj ten posledný kúsok sily, dôvtipu a inštinktu a využiť ho vo svoj prospech.


Portál NITRAONLINE.SK hľadá spolupracovníkov!

Portál Nitraonline.sk hľadá spolupracovníkov pre obchodné zastupovanie, na dopisovanie, realizáciu fotoreportáží a videoreportáží, redaktorskú prácu. Príp. ak sa venujete, alebo poznáte niekoho, kto by rád pracoval ako obchodný zástupca pre portál Nitraonline.sk s bezkonkurenčnými províziami, resp. ak poznáte niekoho, kto sa venuje, alebo by sa chcel realizovať napr. v tvorbe zaujímavých videí, video relácii, fotoreportáží, dopisovaní pre portál Nitraonline.sk, ozvite sa.

Tel.: 0903 671 087

e-mailTáto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.


Viac tu: https://www.nitraonline.sk/pracovne-ponuky/669-manazer-obchodny-zastupca-redaktor-fotograf-portalu-nitraonline-sk

Staňte sa spolutvorcom portálu NITRAONLINE.sk!

Ak je vo Vašom okolí niečo, na čo by ste chceli upozorniť, stalo sa niečo vo Vašom okolí, posielajte nám tipy, fotografie, videá, informácie, radi ich budeme na portáli Nitraonline.sk uverejňovať. Posielajte na e-mail: info (zavináč) nitraonline.sk, alebo telefonicky na: 0903 671 087.


Práve takýto odhodlaní mladí ľudia sú aj v Nitre. Tí sa rozhodli, založiť si vlastný klub tohto extrémneho športu pod názvom Spartan race Training Group Nitra. Spolu trénujú, zdokonaľujú sa a pripravujú sa na sparťanské preteky, aby v nich obstáli čo najlepšie. Na zatiaľ posledných pretekoch Spartan Race práve v Nitre dňa 20.6.2015 sa samozrejme zúčastnili aj Nitrančania a obstáli medzi najlepšími! Pre informáciu, najbližšie Spartan Race preteky sa konajú už 18. júla 2015 na Donovaloch a súčasťou budú nepochybne aj nitrianski "Sparťania", ktorým budeme držať palce.

Práve s nitrianskymi "Sparťanmi" sme sa porozprávali o tom, kto sú, čo sú, kde sú, čo robia, čo cvičia, ako sa môcť ku nim pridať, či o ich cieľoch do najbližšej budúcnosti.

Nitriansky Spartan race Training Group Nitra je plný oduševnených mladých športovcov

Kto sme?
Sme Spartan race Training Group Nitra a venujeme sa tréningom a príprave ľudí na extrémne terénne preteky Spartan Race. Vznikli sme v auguste minulého roku, ako prvá tréningová skupina na Slovensku s cieľom vytvoriť komunitu ľudí, ktorí trénujú na spominané preteky.
Na základe tejto tréningovej skupiny sme založili open a elitný tím, s ktorými pretekáme po celej centrálnej Európe. Okrem toho sme založili aj občianske združenie TGNR (Training group Nitra) s cieľom otvoriť vlastnú telocvičňu a tak ďalej rozvíjať našu komunitu a tréningové procesy.

Čo sme?
Sme občianske združenie, Tréningová skupina, Klub, Elitný team a Open team…. Toto všetko my sme :D

Kde sme?
Trénujeme po celom meste, najčastejšie však na Hideparku, Borine, Kalvárii, na Zobore a samozrejme v našej telocvični na Bratislavskej.

Čo cvičíte?
Naše tréningy sú zamerané na cvičenie s vlastnou váhou aj záťažou, kondične aj silovo, beh, tréning s pomôckami, s ktorými sa reálne stretávame aj na pretekoch (sandbag, oštep, atď.).
Nitriansky Spartan race Training Group Nitra je plný oduševnených mladých športovcov

Ako sa dá ku Vám dostať, aké sú podmienky?
Stačí prísť a pridať sa, zatrénovať si. Nemáme žiadne podmienky príjmania ľudí, naozaj stačí prísť, doniesť si so sebou veci na trénovanie, pitný režim a ukázať, čo je vo Vás.
Časy a lokality tréningov zverejňujeme na našich facebook-ových stránkach:
- Spartan Race Training Group Nitra,
- TGNR – ( Training Group Nitra ).

Plány do budúcna?
Naše plány do budúcna sú jasné, naďalej sa budeme venovať tréningom a zúčastnovať sa pretekov Spartan Race s naším open a elite tímom. Taktiež sa pokusíme s elitný tímom zaútočiť na pódiové umiestnenie na majstrovstvách európy (SR) a majstrovstvách sveta v USA.

zdroj: Nitraonline.sk, fotografie: Spartan race Training Group Nitra

PREČÍTAJTE SI TIEŽ:
- V Nitre sa to hemžilo Sparťanmi - nitriansky Spartan Race 2015 vo fotografiách

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť

TV program: