04242024str

Tragický štvrtkový večer v Nitre, na Hviezdoslavovej ulici zrazili ženu, polícia hľadá svedkov

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Pätnástny október 2015 sa stal osudným pre 64 ročnú ženu z Nitry. Vo štvrtok 15.10.2015 okolo pol deviatej večer prechádzala cez priechod pre chodcov na Hviezdoslavovej ulici v Nitre, keď ju zrazilo osobné vozidlo BMW, ktoré riadil 74 ročný vodič.

Tragický štvrtkový večer v Nitre, na Hviezdoslavovej ulici zrazili ženu, polícia hľadá svedkov

Privolaná záchranná služba previezla ženu do nemocnice, kde však svojim zraneniam asi po dvoch hodinách podľahla. Dychová skúška u vodiča mala negatívny výsledok. U nebohej chodkyne bude vykonaná laboratórna skúška na prítomnosť alkoholu z odobratej krvi.

Na vozidle vznikla škoda za asi 3000 eur. Vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin usmrtenia. Miera zavinenia a ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.

Polícia vyzýva, nielen chodcov, ale aj vodičov, k zvýšenej opatrnosti na cestách v súvislosti so sychravým počasím a zníženou viditeľnosťou. Chodci a cyklisti sú tí najzraniteľnejší, len si to neuvedomujú alebo nechcú pochopiť, že nestačí len vidieť, ale aj byť videný. Preto vás upozorňujeme, že za nosenie reflexných prvkov sa netreba hanbiť, nie sú určené len pre deti a vo vrecku alebo v taške vám nepomôžu.

Tragický štvrtkový večer v Nitre, na Hviezdoslavovej ulici zrazili ženu, polícia hľadá svedkov


Za zníženej viditeľnosti musí mať chodec / v zmysle zákona o cestnej premávke/ idúci po krajnici alebo po okraji vozovky na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev.

Sťažené podmienky na jazdu majú aj vodiči, dážď alebo mrholenie, tma a mokrá vozovka si už samy osebe vyžadujú zvýšiť pozornosť a jazdiť opatrnejšie. Jazdu treba vždy, a v sťažených podmienkach obzvlášť, prispôsobiť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam i svojim schopnostiam a zručnostiam. Dôležité je jazdiť vždy opatrne, dodržiavať medzi vozidlami bezpečnú vzdialenosť, brzdiť uvážene a včas.

Andrej Budai photo - video - fotografické a video služby - svadby, stužkové, promócie, birmovky, plesy, rodinné a firemné stretnutia a akcie, športové a spoločenské podujatia...
Zákon hovorí, že ak sa na vozovke nachádza súvislá snehová vrstva, ľad, alebo námraza, vodič osobného auta môže takéto vozidlo použiť v cestnej premávke len ak má na všetkých nápravách zimné pneumatiky. Nákladné vozidlá a autobusy musia byť vybavené zimnými pneumatikami aspoň na jednej z hnacích náprav, v čase od 15. novembra do 31.marca a mimo tohto obdobia v prípadoch, ak sa na vozovke nachádza súvislá snehová vrstva, ľad, alebo námraza. Preto už viac neváhajte s prezutím, povinnosti vodičov sú dnes už samozrejmosťou.

Polícia pátra po prípadných svedkoch tejto tragickej dopravnej nehody. Svoje svedectvo môžu podať na t.č. 158 prípadne priamo na Okresnom dopravnom inšpektoráte OR PZ v Nitre.

zdroj a fotografie: KR PZ Nitra

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť

TV program: