04252024štv

Výtržnosti a ublíženia na zdraví v Nitre

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Výtržnosti a ublíženia na zdraví v NitreNITRA 29. januára 2014 - Dňa 27. januára 2014 polícia na základe otázok denníka SME poskytla informácie o výtržnostiach, ktoré sa odohrali v októbri minulého roku a na Nový rok 2014.

Dňa 5.10.2013 asi o 23,30 hod. došlo v priestoroch nočného baru k incidentu. Partia mladých mužov po hádke s obsluhou na nich zaútočila. Traja ľudia utrpeli zranenia, ktoré si podľa lekárskej správy nevyžadujú pri správnom liečebnom postupe dobu liečenia viac ako 42 dní.
Polícia v Nitre v tejto súvislosti vedie trestné stíhanie vo veci pre trestné činy výtržníctva a ublíženia na zdraví.

Dňa 1.januára t.r. asi o pol štvrtej nad ránom sa partia troch mladých mužov dobíjala do nitrianskeho nočného klubu, pričom poškodili okná. Jeho majiteľ sa snažil výtržníkov zachytiť fotoaparátom. 39 ročného muža výtržníci napadli a pôsobili zlomeninu nohy.

Na základe prijatého trestného oznámenia poverený policajt začal trestné stíhanie vo veci trestných činov ublíženia na zdraví a výtržníctva. Ani v jednom z prípadov neboli preukázané znaky extrémizmu.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Nitre po prevzatí spisového materiálu, ktorý obsahoval kamerové záznamy, znalecké posudky z odboru zdravotníctva, výsluchy svedkov, poškodených a podozrivých osôb 28.1.2014 vzniesol obvinenie piatim osobám zo zločinov ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a výtržníctva. Za tieto trestné činy hrozí obvineným v prípade preukázania viny súdom trest odňatia slobody na 5 až 12 rokov. Obvinení sú v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby.

Nitriansky vyšetrovateľ prevzal aj vyšetrovací spis týkajúci sa druhého prípadu z 1. januára 2014, ktorý obsahoval okrem iného aj výsluchy svedkov a poškodeného a na základe zistených informácii vzniesol obvinenie 23 ročnému  Jánovi  Ď. a 26 ročnému Petrovi S. pre zločiny ublíženia na zdraví a výtržníctva. V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov. Obvinení sú stíhaní na slobode.

Polícia v súvislosti s týmto nočným barom riešila v minulom roku štyri priestupky proti majetku. Išlo o poškodenie okien a dverí na objekte.

Pozrite si inkriminované video:



Viac tu: https://www.sme.sk/c/7082876/neonacistov-z-nitry-zatkli-kalinak-a-fico-o-brutalnom-utoku-mlcia.html

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť

TV program: