04262024pia

Nitriansky štvrtok patril knihám, konala sa akcia Zmeníme Kupeckú na Kníhkupeckú + fotografie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

NITRA 11. júna 2015 - Kniha je najlepším priateľom človeka. Ľudia stotožňujúci sa s týmto citátom zaplnili vo štvrtok popoludní Kupeckú ulicu v Nitre. K dispozícií mali stovky kníh za výbornú cenu, ale aj možnosť porozprávať sa s autorom Martinom Milanom Šimečkom a vypočuť si hodiny čítania v podaní hercov z DAB a Starého divadla Karola Spišáka.

Nitriansky štvrtok patril knihám, konala sa akcia Zmeníme Kupeckú na Kníhkupeckú + fotografie

Zaujímavý program a príjemné počasie vylákali na Pešiu zónu veľké množstvo Nitrančanov. Organizátor podujatia, kníhkupectvo a antikvariát Pod Vŕškom, sľuboval, že zmení Kupeckú na Kníhkupeckú. Organizátorom sa to skutočne podarilo a knihomoli z Nitry a okolia získali za symbolickú cenu množstvo hodnotných kníh. Niektorí sa po Kupeckej len prešli s cieľom nakúpiť knihy, iní sa pozastavili a strávili príjemné chvíle pri prednesoch z kníh slovenských i zahraničných autorov. Návštevníci mohli "pričuchnúť" aj k chodu vydavateľstva Artforum. Podvečer nasledovalo stretnutie s autorom Martinom M. Šimečkom, ktorý predstavil svoju znovuvydanú trojnovelu Džin. Novely Výpoveď, Žabí rok a Džin vyšli prvýkrát v osemdesiatych rokoch minulého storočia ako samizdatová literatúra. Záver podujatia spríjemnila svojím vystúpením bratislavská rockovo-folková skupina Živé kvety.

Nitriansky štvrtok patril knihám, konala sa akcia Zmeníme Kupeckú na Kníhkupeckú + fotografie

Organizátori odviedli opäť po roku výbornú prácu a Nitra ožila knihami. Kupeckú ulicu sme mohli minimálne na jeden deň skutočne premenovať na Kníhkupeckú. Milovníci literatúry sa už teraz môžu tešiť na ďalší ročník.

Z podujatia "Zmeníme Kupeckú na Kníhkupeckú" zo dňa 11.6.2015 v Nitre sme pripravili fotoreportáž. Všetky naše fotografie si môžete pozrieť v našej fotogalérii TU.
zdroj a fotografie: Matej Ondrišek

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť

TV program: