04192024pia

Učitelia sa vzdelávajú, chcú učiť inovatívne

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

NITRA 3. marca 2016 - Nadobudnutie zručností, ako pomocou technológií zmeniť model tradičnej výučby na inovatívne formy vzdelávania je cieľom nového vzdelávacieho modulu určeného pre učiteľov základných a stredných škôl na Slovensku.

Učitelia sa vzdelávajú, chcú učiť inovatívne

V poradí už tretí modul je zameraný na tzv. zmiešané vyučovanie a realizuje sa ako súčasť projektu Škola na dotyk Akadémia, ktorý organizuje nezisková organizácia EDULAB. „Tak, ako sa menia požiadavky na človeka v súvislosti s vývojom okolo nás, zákonite sa musia meniť aj zaužívané metódy a formy vyučovania v škole. Musíme sa snažiť hľadať a uplatňovať také formy výučby, ktoré najlepšie pomôžu žiakom a študentom adaptovať sa na meniace požiadavky praxe,“ povedal Ján Machaj, riaditeľ EDULAB-u.

Andrej Budai photo - video - fotografické a video služby - svadby, stužkové, promócie, birmovky, plesy, rodinné a firemné stretnutia a akcie, športové a spoločenské podujatia...
Zmiešané vyučovanie (Blended learning) je jedna z foriem inovatívnej výučby. Na rozdiel od tradičného vyučovania, kde učiteľ odovzdáva žiakom hotové vedomosti, pri zmiešanom vyučovaní dochádza k aktívnejšiemu zapájaniu žiakov do vyučovacieho procesu. V jeho rámci učiteľ stavia žiakov pred úlohy, na riešenie ktorých musí žiak, sám alebo v tíme, získavať informácie, spracovať ich a pod dozorom učiteľa ich správne interpretovať. „Zameriavame sa aj na to, aby súčasťou takejto výučby boli aj moderné technológie, ktoré sú prirodzenou súčasťou života súčasných žiakov aj mimo školy. Bolo by zvláštne, ak by v škole absentovali, o to viac, že ich prostredníctvom žiaci, ale aj učitelia získavajú takmer neobmedzené množstvo informácií, s ktorými potom na vyučovaní môžu pracovať,“ hovorí Mgr. Maria Bernáthová, zástupkyňa pre triedy so všeobecným intelektovým nadaním na základnej škole na Benkovej ulici v Nitre a zároveň lektorka vzdelávania učiteľov.

Vzdelávací modul zameraný na zmiešané vyučovanie sa postupne realizuje od októbra 2015 na 12 školách na Slovensku. Okrem Nitry ešte na školách v Bratislave, Šamoríne, Bošanoch, Púchove, Banskej Bystrici, Detve, Trstenej, Poprade, Sabinove, Leviciach a Košiciach, ktoré slúžia ako vzdelávacie strediská pre učiteľov z daného regiónu. Školenia sú pre učiteľov bezplatné.

Projekt Škola na dotyk podporuje spoločnosť Samsung. V roku 2015 bol projekt ocenený ako najlepší projekt z oblasti projektov tzv. spoločenskej zodpovednosti v rámci koncernu Samsung na svete.

zdroj a fotografia: NEUROPEA

Portál Nitraonline.sk hľadá ambiciózneho, zodpovedného a iniciatívneho človeka na pozíciu manažér/manažérka portálu pre komplexnú správu portálu a obchodné zastúpenie!

Taktiež hľadáme spolupracovníkov pre dopisovanie, realizáciu fotoreportáží a videoreportáží, redaktorskú prácu. Príp. ak sa venujete, alebo poznáte niekoho, kto by rád pracoval ako obchodný zástupca pre portál Nitraonline.sk s bezkonkurenčnými províziami, resp. ak poznáte niekoho, kto sa venuje, alebo by sa chcel realizovať napr. v tvorbe zaujímavých videí, video relácii, fotoreportáží, dopisovaní pre portál Nitraonline.sk, ozvite sa.

Tel.: 0903 671 087

e-mail
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Viac tu: https://www.nitraonline.sk/pracovne-ponuky/669-manazer-obchodny-zastupca-redaktor-fotograf-portalu-nitraonline-sk

Staňte sa spolutvorcom portálu NITRAONLINE.sk!

Ak je vo Vašom okolí niečo, na čo by ste chceli upozorniť, stalo sa niečo vo Vašom okolí, posielajte nám tipy, fotografie, videá, informácie, radi ich budeme na portáli Nitraonline.sk uverejňovať. Posielajte na e-mail: info (zavináč) nitraonline.sk, alebo telefonicky na: 0903 671 087.


Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť

TV program: