04192024pia

Basketbal, basketbalové správy a aktuality z Nitry

Nitrianski basketbalisti si z Levíc priviezli povinné víťazstvo + fotografie a rozhovory

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE / NITRA 5. januára 2014 - Ďalšie tradičné krajské derby v extraligovom basketbale mužov prinieslo do levickej Športovej haly v sobotu 4.1.2014 stretnutie 22. kola Slovak Sport.TV Basket medzi predposledným mužstvom BK Levickí Patrioti a aktuálne druhým mužstvom tabuľky Edymax SPU Nitra.

Nitrianski basketbalisti si z Levíc priviezli povinné víťazstvo

Nitrančania na zápas nastúpili so svojimi skvelými hráčmi ako Sparks, Nuhanovič, Smajlagič, no bez ďalších opôr Fraziera a Lošonského, naopak Levičania nastúpili bez zraneného Richarda Kleina. Patrioti začali veľmi dobre a prvý polčas Nitrančanom takmer nič nepúšťali, preto sa polčas skončil aj vedením Levičanov 43:36. Po polčase sa domáci snažili hrať svoju hru, ktorá sa im darila takmer do konca tretej štvrtiny, no ako u Patriotov v tejto sezóne býva zvykom, svoju koncentráciu stratili v poslednej najdôležitejšej štvrtine. Nitrančania naopak skóre utešene navyšovali. Domáci nedokázali ubrániť najmä Smajlagiča, ktorý domáce konto zaťažil 37 bodmi!

BK Levickí Patrioti - Edymax SPU Nitra 78:91 (21:13, 22:23, 18:22, 17:33)

Najviac bodov: Galata 22, Obade 19, Lockhart 14 - Smajlagič 37 (5), Sparks 23, Nuhanovič 20
TH: 25/20 - 17/13, fauly: 22 - 24, trojky: 4 - 8, rozhodovali: Tomašovič, Matejčík a Doušek, 1 000 divákov

Nitrianski basketbalisti si z Levíc priviezli povinné víťazstvo

Pozápasové rozhovory:
PaeDr. Ľubomír Urban, tréner BK Edymax SPU Nitra: "Domáci sú schopní hrať vyrovnane trištvrte zápasu s každým mužstvom, vo štvrtej štvrtine im akoby dôjdu sily a zápas mnohokrát nešťastne prehrajú. Dnes sme boli toho takisto svedkami. Po novom roku sa nič nezmenilo, neviem, či je to úbytok fyzických síl, alebo niečo iné. Každopádne ak by domáci hráči dokázali udržať intenzitu tempa hry, ktorú nastolujú od začiatku zápasu, možno by nás vymenili na druhom mieste v tabuľke. Dnes sme nevideli rozdiel medzi mužstvami, možno v určitých momentoch v podobe prínosu legionárov. Naši boli o trochu viac "vyčnievajúcejší" ako domáci, na druhej strane naši slovenskí hráči našim legionárom veľa nepomohli. Dnes by som z domácich vyzdvihol výkon Galatu, taktiež Klár bojoval a mladí, ktorý tam prišli a doniesli do družstva niečo pozitívne. Odohrali sme veľmi ťažký zápas, víťazstvo nás hreje, aj keď predvedená hra nebola optimálna. Nemôžeme sa vyhovárať na sviatky a na výpadky z tréningov, či koncentrácie na zápas. Možno je dobré, že sme takto začali, v pondelok nás čaká veľmi nepríjemná B. Bystrica. Musíme sa ešte doliečiť a verím, že potom bude u nás všetko v poriadku."

Ladislav Lutovský, tréner BK Levickí Patrioti: "Dnes sme mali veľmi dobrý vstup do zápasu a veľmi dobre sme ho rozohrali. Keďže súperovi dnes chýbali dvaja kľúčový hráči Frazier a Lošonský, mal som také malé prianie a cítil som, žeby sme dnes mohli vyhrať. Do polovice tretej štvrtiny sme mali navrch, žiaľbohu tie závery zápasov nám nevychádzajú a nie je sa na čo vyhovárať. Nitra dnes hrala takisto len s ôsmymi hráčmi, no nedokázali sme to využiť. Neubránili sme Smajlagiča a v druhom polčase hral veľmi dobre Sparks, naši rozohrávači na neho nevedeli pritlačiť. V obrane sme nehrali agresívne. Nitra nás dnes porazila tým, že v závere zápasu začala hrať zónovú obranu, s ktorou sme sa začali veľmi trápiť a prestala nám ísť streľba z vonku. Postrácali sme veľa lôpt a nedali sme mnoho tutoviek z pod koša. Následne to s nami najmä psychicky išlo dolu vodou. Hráči sa akoby opustili, kopili sme chyby na chyby. Opäť si dokážeme vybudovať náskok a potom príde krátky 30 sekundový, resp. minútový úsek, v ktorom stratíme vedenie, o ktoré sa snažíme tri štvrtiny."

Kelechi Anuna, hráč BK Levickí Patrioti: "Dnes sme si boli vedomí, že nás čaká ťažký zápas. Vedeli sme, že Nitra má dobré mužstvo a že vedia veľmi dobre strieľať trojky. Hrali zónu, čo im vychádzalo. Nechcem sa ospravedlňovať za hráčov, snažíme sa hrať ako tím, no myslím, že vo štvrtej štvrtine strácame koncentráciu. Musíme sa snažiť hrať aj vo štvrtej štvrtine, ako v tých predchádzajúcich. Hráči sa musia naučiť jeden od druhého, ako zvládať takéto nápory."

Najbližšie zápasy:
23. kolo, Nitra - B.Bystrica, 6.1.2014
24. kolo, Inter - Nitra, 11.1.2014

Aktuálna tabuľka:
1. BK Inter Incheba Bratislava 37
2. Edymax SPU Nitra 33
3. Iskra Svit 32
4. BC Prievidza 32
5. MBK Rieker Com Therm Komárno 31
6. ŠKP Banská Bystrica 27
7. MBK Handlová 25
8. BK Levickí Patrioti 23
9. BK 04 AC LB Spiš. Nová Ves 21

Pozrite si aj zaujímavé preview tohto zápasu s mnohými štatistikami vzájomných zápasov TU.

Zo zápasu sme pripravili aj fotoreportáž. Všetky naše fotografie z 22. kola Slovak Sport.TV Basket BK Levickí Patrioti - Edymax SPU Nitra zo dňa 4.1.2014 si môžete pozrieť vo fotogalérii TU.

zdroj a fotografie: www.nitraonline.sk

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť

TV program: