04252024štv

Hokej a hokejové správy, aktuality z Nitry

Nitra si z Popradu odniesla prehru 1:2

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

NITRA 6. januára 2015 - Nitrianskym hokejistom sa ani v novom roku nepodarilo pretrhnúť šnúru prehier z konca 2014 a v nedeľnom zápase proti tímu spod Tatier – Popradu – si na konto pripísali tretí neúspech. Poprad sa tak po zisku troch bodov udržuje na štvrtom mieste tabuľky iba bod po treťou Nitrou. Tá dostane šancu na reparát už v utorok v stretnutí s Piešťanmi.

Nitra si z Popradu odniesla prehru 1:2

Nitra mala na začiatku prvého zápasu nového roku jasný cieľ - odpútať sa od koncoročných prehier a do 2015 vstúpiť víťazne. A skoro sa jej to aj podarilo. Zásluhou aktívnejších Nitranov sa brankár domáceho Popradu musel natiahnuť hneď v piatej minúte (po strele Pupáka). Defenzíva na nešťastie Nitry nátlak ustála a nielen to – o päť minút neskôr v desiatej minúte Poprad vyrazil do protiútoku a presným zásahom Boltuna otvoril skóre. Poprad viedol 1:0. Strelený gól dodal domácim odvahu tí sa až do konca prvej tretiny ujali dominancie v zápase. I napriek viacerým šanciam ale do konca prvej dvadsaťminútovky už viac neskórovali.

Druhá tretina sa naopak niesla v pozitívnom duchu pre Nitru. Rovnako ako v predošlej tretine, i na začiatku tejto sa hostia javili byť aktívnejší a viacerými strelami ohrozili bránku domácich. Poprad na oplátku reagoval zopár útokmi, avšak bezvýsledne. Šťastie si predsa len nakoniec sadlo na stranu Nitry a iba minútu pred koncom remizoval Ručkay. Stav stretnutia bol teda pred poslednou tretinou vyrovnaný (1:1).

Nitrianski hokejisti sa s vidinou výhry pustili v treťom dejstve do tvrdého boja a útočníci pripravovali šancu za šancou. Poprad, na druhej strane, pôsobil skôr nesúrodo a brankár Kostúr veľakrát vychytal strely Nitry len so šťastím. Prvým napínavým momentom sa pre Nitru stala 52. minúta, kedy pri oslabení Popradu puk zdanlivo prešiel až za bránkovú čiaru Kostúra. Rozhodcovia ale rozhodli v prospech Popradu a hralo sa ďalej. Tí po návrate vylúčeného Krotáka využili zaváhanie súpera a Fabián v 54. minúte potopil šance Nitry na plný bodový zisk. Poprad, nie Nitra, si tak z prvého zápasu roka odniesol výhru a ňou aj tri body.

Tréner Nitry, Antonín Stavjaňa, po zápase skonštatoval, že aj keď mal jeho tím po vyrovnaní psychicky navrch, hokej sa predsa len nehrá na šance ale na góly. Nitra ale ešte nemusí vešať hlavu.
Dobrá priebežná pozícia v extralige (tretie miesto) a množstvo zápasov pred sebou dáva tímu veľa príležitostí na úspech. Len v samotnom januári budú Nitrania čeliť Piešťanom, Žiline, Košiciam, Zvolenu, Banskej Bystrici a Trenčínu.

zdroj a fotografie: JM

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť

TV program: