04202024sob

Hokej a hokejové správy, aktuality z Nitry

Dôležité body pre Nitru

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
TRENČÍN / NITRA 2. marca 2016 - Tento víkend sa hralo päťdesiate druhé kolo hokejovej Tipsport Ligy. Kolo prinieslo viacero zaujímavých duelov a fanúšikom HK Nitra určite neušiel ten nedeľný v Trenčíne.
Dôležité body pre Nitru

Zápas mal strhujúce tempo a bol veľmi napínavý, prakticky až do konca. Nakoľko sa Nitra snažila dotiahnuť na vedúce Košice, hráčom veľmi záležalo na tom, aby sa im podarilo odniesť si všetky tri body. Skoro 2600 divákov tak malo možnosť priamo sledovať, ako stretnutie dopadne.

Prestrelka v prvej tretine

Domáci Trenčania boli veľmi aktívny hneď od začiatku. Pozorný brankár Nitry, Michal Valent, však podržal svoj tím už v prvej minúte. Pred jeho svätyňu sa v nebezpečnej situácii ocitol Juraj Gašparovič snažiaci sa otvoriť skóre a prekvapiť Valenta, ktorý bol však pozorný. Hosťujúci sa nenechali zahanbiť a už v šiestej minúte otvoril skóre Justin Baker. Juraj Štefanka vystrelil na domáceho gólmana Petra Kuteja. Stelu vykryl, ale len ju vyrazil pred seba. K puku mal najbližšie Baker, ktorý už nemal problém zakončiť do čiastočne odkrytej bránky Dukly, nakoľko sa Kutej nestihol po predchádzajúcej strele vrátiť do obrannej pozície.

Ďalší gólový moment nastal už o dve minúty neskôr, kedy Nitrančania opäť využili presilovku a od modrej čiary prekonal Kuteja český hráč, Petr Stloukal. Dukle sa v prvej tretine však nepodarilo gólovo odpovedať, aj keď v dvanástej minúte Jozef Stümpel trafil konštrukciu Valentovej brány.

Trenčín sa konečne chytil

V druhej tretine sa podarilo konečne domácim hráčom prekonať Valenta. V tridsiatej minúte sa o to postaral Denis Hudec. Po spolupráci s Michalom Novákom sa podarilo teda Dukle streliť kontaktný gól. Od tohto momentu išlo obom mužstvám o to streliť ďalší gól. Nitra siupevniť svoj náskok a Trenčín sa zase chcel dotiahnuť. Lenže ani jednému sa to nepodarilo a pred posledným dejstvom sa hráči odobrali do šatní za stavu 1:2.
Dôležité body pre Nitru

Tretia tretina bez gólov

Posledná tretina bola skôr súbojom nervov, keďže obidva tímy zvolili obrannú stratégiu a vyčkávali na chyby súperov. Hoci sa podarilo občas hráčom nájsť medzeru v súperovej obrane, šancí nebolo veľa a obaja brankári podržali svoje tímy. Dukle sa nepodarilo vyrovnať ani v presilovke tesne pred koncom zápasu, a tak si Nitra odviezla z Trenčína vytúžené tri body.

Umiestnenie v tabuľke

Aktuálne sa teda HK Nitra nachádza v tabuľke Tipsport Ligy na druhom mieste s deväťdesiatimi štyrmi bodmi. Na vedúce Košice strácajú deväť bodov. Tretím tímom v tabuľke sú hokejisti zo Zvolena, ktorí majú deväťdesiat bodov, ale majú ešte jeden zápas k dobru. Tipovanie víťazov je ešte stále otvorené a výsledky najbližších kôl rozhodnú. Dobrým miestom pre sledovanie prognóz je https://extra.bet365.com/news/sk/Hokej, ktorý okrem hokeja ponúka štatistiky a výsledky pre viaceré druhy športu.
zdroj a fotografie: JM

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť

TV program: